sunnuntai 25. toukokuuta 2014

TUOKSUJEN AIKAAN



Kevät on ollut lämmin. Juuri nyt tuoksuvat pihalla monet puut ja pensaat. Puhumattakaan koivuista! Sateen jälkeenkoko luonto tuksuu vihdalle.

Kiltalaiset odottavat kesäkuun käsityökursseja, joita kansalaisopisto järjestää tänä kesänä kaksi suuren osallistujamäärän takia.
Mutta ennen sitä hieman Kirsin tilkkuvinkkejä ulkohuusin sisustamiseen. Jos näitä nyt sinne raskii laittaa. Kirsi itse oli sitä mieltä että saahan niitä aina uusia ja pestäviäkin ovat.

 Farkkujen sivusaumoja leikkelemällä ja yhteen ompelemalla tulee näin hienoa mattoa. Hieman räsymaton tunnelmaa. Matossa on taustakangas tukevaa farkunpaksuista raitaa, joka on kauniisti käännetty ja ommeltu koristeeksi oikealle puolelle. Mattoa voi varmaan pitää myös toisin päin. Niinhän on tapana tehdä jos matto oikein likaantuu eikä pesemään ehdi.


Tässä toinen pikkumatto, jossa pikkukukkainen reunus. Se antaa mattoon herkkyyttä.


Yksityiskohtia matoista. Saumoihin on tarvittaessa lisätty farkun tuntua tikkaamalla keltaisella kaksoistikkauksella. Kannattaa varmaan ostaa farkkuneula koneeseen ennen työn aloittamista.


Ja koska pikkulassa on aina tarvetta pikkutavaroille, on Kirsi tehnyt farkun taskuista kätevän seinävaatteen.
Nappeja ja solkien osia on käytetty tuomaan ilmettä.

Ja vielä kaksi herkullista pikkuista seinävaatetta. Kuten huomaat nappeja kannattaa kerätä, säästää ja käyttää.  Seinävaatteiden taakse on ommeltu ripustuskujat.



Tämä kukka on kuvattu tänään . Kesä on jo täällä, muista nauttia joka päivästä. Valoisaa riittää vaikka koko yöksi. Miksi et siis käyttäisi sitä ompelemiseen? Vaikka sitten pikkulan mattoja,

Hyvää alkanutta kesää kaikille!
 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti