keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Keväinen viikonloppu Pärnämäen koululla

Vihdoinkin kauan odotettu viikonloppu tilkkujen parissa Pärnämäen koululla!
Yksitoista naista kokoontui keskeneräisten töittensä ääreen koulun saliin ompelemaan. Suurin osa oli myös koululla yötä. Ruokahuolto pelasi, jokainen toi osansa ja sitä piisasi. Ulkona satoi, mikä sopi meille mainiosti - eipä haikailtu pihasiivousten ja puutarhahommien perään.


Tältä salissa näytti sisällä. Ompelun tunnelmaa, iloista sorinaa, väliin voihkettakin. Apu oli lähellä, oli kyse sitten oikeanvärisestä kangastilkusta tai mielipiteestä miten tilkut olisi paras asetella.

Ja mitä sitten syntyikään...

Emäntä Kirsi teki aivan ihania ja helppotekoisia päiväpeitteitä oikein kaksin kappalein. Toinen taisi olla lahjaksi kummitytölle ja toinen omaan käyttöön.

Vaikka malli on helppo, täytyy kangasvalintaan olla silmää. Ja sitähän Kirsiltä löytyy.


Tuija leikkeli neliöitä myös , mutta ne olivat pahasti mutkalla! Niitä onkin sitten kinkkisempää ommella kiinni toinen toisiinsa. Tuijan vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti kärsivällisyys ja tarkka työn jälki.

Ah näitä värejä!

Minnan kauan sitten aloittama peite sai hieman jatkoa. Nyt on sentään pinta valmis. Ei puutu kuin fyllinki, tikkaus ja reunat. Kankaat jätepalaa ja kirpputorilöytöjä.

Tämä voisi sopia vaikka pihakeinuun pehmikkeeksi....

Leila teki uutterasti ja hiljaa omassa kulmassaan blokkeja. Ja jälkeä syntyi! Tästä tulee upea tupla sängynpeitto.

Pitsit ovat vanhasta puretusta pitsisängynpeitteestä.

Kaikki ihastelivat Paulan valmiiksi saamaa perinteistä peittoa. Miesten vanhat ja käytöstä poistetut paidat ovat saaneet kyytiä!

Nam!

Kirsillä oli mielessä lapsenlapsi, joka oli tulossa kylään. Tämä flanellin paloista tehty unihuopa/retkipeitto voisi olla kiva ylläri pojalle kun seuraavan kerran tulee mummolaan.

Ja tarvitseehan peitto myös tyynyn kaveriksi. Emäntä Kirsin ylijäämälaatikosta löytyi näin hieno kuva pojalle tyynyyn.

Kumma kyllä nyt ei Tertun työssä näy yhtään vaaleanpunaista eikä ruusuja. Mutta upea katseenvangitsija on tulossa tästä peitteestä

Blokin nimi on "PYÖRRE"

Anna-Maija suunnitteli jämäpaloista seinävaatetta. Ihanat värit ja hieno idea. Pitäisiköhän ensi syksynä kaivaa  omat vanhat jämät esiin ja katsoa saako niistä aikaan jotain...

Koska pääsiäinen oli tulossa, ommeltiin myös tällä mallilla kanoja. Malli ja toteutus löytyi Riitalta

Lypsyjen välissä Tuula pörhälsi joukkoomme koululle. Hän ahkeroi kyläyhdistyksen arpajaisiin upeita keinutuolinmattoja           

Keltaisen lisäksi syntyi punaista, sinistä, vihreää ja vaaleanbeigeä.

Näihin arpajaisiin minäkin tahtoisin osallistua!Niin Sanna vielä. Oliko se siellä? Tekikö se jotain?


Ai niin olihan Sannakin siellä
Ainakin Sannalla oli mukana näin hieno tarjottimen pidike pellavasta.

Ja siihen sopiva sämpyläkori. Nyt täytyy vain kiristää vielä nuo nyörit. Terttu taisi keretä tämänkin väsäämään viikonlopun aikana.Viikonloput Pärnämäessä ovat olleet mukavia tapaamisia ja niiden henki on ollut hyvä. Laitappa joku muu naisporukka viettämään pitkää viikonloppua keskelle ei mitään yötä päivää- ei välttämättä onnistukkaan.
Ennen ei viikonloppua koskaan lopetella ennenkuin kalenterissa on uusi yhteinen viikonloppu. Siis tavataan taas syksyllä kun lehdet puista putoavat!
Au revoir!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti