sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pärnämäen satoa

Pärnämäki on pieni kylä hyvin eteläisessä Savossa tai ehkä jo itäisen Hämeen rajamailla.


Sen entiselle koululle kokoontuu kahdesti vuodessa ompelukoneen omistavaa porukkaa tekemään niitä kesken jääneitä tilkkutöitään , joita kaapit pullistelevat.
Samalla tapaa samanhenkisiä ihmisiä ja saa laatuaikaa. Ompelukoneet surisevat yömyöhään ja aamuvarhaisella. Koululla nukutaan vain hetki kuka missäkin nurkkauksessa omalla patjallaan.
Tässä vain osa viikonlopun sadosta. Lisää myöhemmin. 
 Nyt kun talvi vielä pitää meitä otteessaan on aika kunnostaa maansiirtokoneita ja traktoreita. Niistä voi vaikka unelmoida katsomalla tätä tilkkutyötä.
 
 
 
 
SININEN MERI
 
Tässä on aikaa vaativa hieno tilkkutyö joka aloitettiin kesäkurssilla viime kesänä. Nyt ns."pinta" on valmis ja odottaa taustaa, tikkausta , reunakaitaletta....
Mutta jo nyt sitä voi ihailla ja antaa silmän levätä siinä.
 
 
 
 
 
 VAU!
 
 
 
 
KUUSIMETSÄ
 

Olipa kerran sankka kuusimetsä. Se näyttää tältä kaukaa katsottuna.


 Lähempi tarkastelu saa sinut huomaamaan, että metsässä kasvaa kuusia ja kaikki ovat erilaisia. Tomerina ne seisovat lumen keskellä. Metsässä asustaa kuitenkin Maija Majava...

 
 Ja hups, mitä se onkaan saanut aikaan yhdelle puista!
 

 Tämä oli satu, kunnes joku kertoi, että majavat kaatavat vain lehtipuita. (Wikipedia kuitenkin kertoo, että poikkeustapauksissa majavat saattavat kaataa myös havupuita. Blogg. huom)

 PITSIÄ

Oletko jo tutustunut pitsivetoketjuihin? Niitä saa ainakin netistä tilaamalla. On kuulemma helppo ommella kun tulee pussukan ulkopuolelle. Ja kauniskin se on.

Bloggari itse ei päässyt viettämään viikonloppua Pärnämäkeen kummitytön häiden vuoksi. Oli ihanat häät!


 
ONNEA!

1 kommentti:

  1. Hienoo !!! Ompeluseuroissa tehdään muutakin kuin juorutaan ja
    juodaan kaffettta .

    VastaaPoista